Aspekti projekta

KONCEPT

Stan za mladi bračni par.

DIZAJN

Konceptualno rešenje rekonstrukcije stana u novobeogradskim blokovima zasnivali smo na činjenici da su korisnici mladi bračni par i da dosta vremena vole da provode u dnevnoj zoni funkcionalne celine. Akcenat je bio na dnevnom boravku–trpezariji–kuhinji i ulaznom delu kao integralnoj funkcionalnoj celini u prostoru.
Stan je dobro prosvetljen pa smo to iskoristili kao polaznu osnovu da projektujemo stan sa svetlim tonovima sive skale i svetlim drvetom. Detalji u boji u vidu tekstila, komada nameštaja koji se kupuju i opreme daju posebne akcente u takvom okruženju. Takođe smo dosta pažnje posvetili veštačkom osvetljenju koje smo podelili u različite grupe kako bi kombinacijom istih korisnik imao mogućnost da podesi atmosferu koja mu odgovara.
Nameštaj je jasnih, čistih linija, dizajniran namenski za ovaj stan. Dinamičnost projektovanog nameštaja i elemenata enterijera odražava se u smenjivanju otvorenih i zatvorenih delova, materijala i boje, prelazak iz funkcionalnog komada u oblogu zida, korišćenje osvetljenja kao integrisanog dela, korišćenje ogledala kao efekta. Svi ovi segmenti projektovani su sa idejom da korisnik zaista koristi svaki komad nameštaja bilo kao funkcionalni deo ili estetski kutak koji privlači pažnju.

RAD

Na projektu enterijera stana porodice M. učestvovali smo u svim elementima projekta i procesa izvođenja. Izradili smo projekte osvetljenja i nameštaja za proizvodnju.

Zaključak

Projekat je kroz proces od ideje do izvedenog stanja bio u skladu sa željama i zahtevima korisnika te je, kao već dokazani princip rada da korisnik bude saradnik u projektu, doveo do uspešnog krajnjeg proizvoda.